Efendim kabak çiçeği dolması yapmak için öncelikle gerçekten çok sevmeniz gerekir 🙂 Mesela ben gecen hafta neredeyse ekranda gördüğüm kabak çiçeği dolması resımlerini yalamaya başlayacaktım..O derece! Eğer bu mezeye aşıksanız, onca zahmete katlanır;
- benim gibi tarladan çiçek toplarsınız.. (sabah 9 a dek toplanmış olması gerekir yoksa yapraklarını kapatıyor 🙁 ben mesela mecburen aksam toplamıştım o yuzden yapraklar kapandı)
- Eve gelip yaprakları açılsın dıye suya koyuyorsunuz. 10 dk içinde o suda yaprakları acıp -zedelemeden- ıcındekı tomurcugu alıyorsunuz..
- bir minik tencerede zeytinyağında soğan kavuruyorsunuz
- içinde azıcık tuz ve seker atıyorsunuz
- sonra suda yıkadığınız pirinçleri soğanın ıcıne atıp bırlıkte kavuruyorsunuz.
- Nane ekliyorsunuz
- ve mınık mınık doğranmıs domatesleri pirinçli soğanlı karışımın ıcıne atıp azıcık da kaynamıs su dokuyorsunuz..
- Sonra pirinçlerin diriliği gidene dek pişirip azıcık ılıyınca çiçeklerin içini dolduruyorsunuz
- minik tencereye dizdiğiniz çiçek dolmalar miss gibi kokuyor azıcık su ekleyip tencerenın ustune tabak ortuyorsunuz
- 20 dk kadar pişen dolmaları alıp soğuttuktan sonra,
- zeytınyagı-tuz ve sarımsak 3 lusunden oluşan muhtesem sosu uzerınde gezdırıp afıyetle yiyorsunuz 🙂





35 Yorum Var
canım ben hiç yemedim ama sayende meraktan çatlıyorum nasıl bişey diye 🙂
hayaıtında yıyebılecegın en guzel seylerden bırı sanırım bu tubım damak tadlarımız uyusur mu bılemem ama ben aşığım bu tada yaa!
en sevdiğim lezzetlerden biri daha,bayılıyorum kabak çiçeği dolmasına ya :)) Elinize sağlık…:)
İlk defa geçen yaz Alaçatı'da yemiştim ve çoook sevmiştim. Zaten ondan sonrada bir defa daha buldum ve yedim. Son zamanlarda paylaşılan bir çok fotoğrafta denk geliyorum ve tamda şu an acıkmışken görmek hiiç iyi olmadı 🙂
ay sekerım nereden bulacagım kı sımdı ben onları:))) canım ıstedı ama:((
Ay cok güzel görünuyor! aciktim simdi!
Çok güsel görünüyor, ellerine sağlık.İştahım açılır belki bidaha bakim şu fotoğrfalara ben:)Sewgiler…
Serap'cim bak ben bunun boyle yendigini bilmiyordum. Tarif defterime yeni bir sey eklettirdin bana;)
Ben Roma usulunu biliyorum kabak cicegi dolmasinin 😀 Icine peynir konulup kizartiliyor.
Aslinda benim bu lezzeti ogrenmem cok yakinlarda oldu. Daha gecen yaz:)
Ve bi sure once cesaret edip, kendim de denedim. Goruntusu basarisiz ama tadi guzel oldu.
Bu sefer de senin tarifini deneyecegim;)
mycreationandinspiration, çok tesekkurler canımm 🙂
moderalla senden ozur dılerım tatlım tahmın edıyorum durumu 🙁 ben de ılk alacatıda yedım ve nerde gorsem tutturan bı tıp oldum. Bodrum da guzel yapamamışlardı mesela. şirince de ozellıkle o sostan yaptırıp yedım 🙂 ınsallah sen de en kısa zmanada tekrar yersın canım:)
kokoşumm! valla kayınvalidemin tarlasından topladım o kadarcıktı.olsa sana burdan hemencecık gondwerırdım bebısım!
missy cimm, az kaldı akşam yemegıne sık dişini kuzum:)
farfallecimmm ıstah acıcı super bı tarıf valla bak bebegım benım gıbı ekran yalayan moda gırme ama 😀
sevgim.. ben de onu hıc tatmadım bıtanecıgım sen bana tarıfını verırsın dı mı yapayım bı daha cıcek blunca:)) senı kocaman opuyorum guzellikk!
ooofff oruçlu oruçlu bu bana yapılır mııııı???? şaka bi yana ellerine sağlık canım… buara nette gördüğüm her tarifi uyguluyorum, açlıktan sanırım:) en yakın zamanda yapıcam ama çiçekleri nerden bulabilirim? pazarda olur mu?
Ay cok severim ben, ama birtek restoranlarda yedim, evde hic yapmadik, cok nazik birsey. Olsa da yesem simdi, benim icin de at bir tane agzina : )
cnm ellerine sağlık,çok meşakkatli bir yemek bu,sabah erkenden kalkıp o çiçekleri toplamak için emek sarf ediyosun ama sonuç harikaa:)
Thank you for your comment on my blog dear!! I’m following you back!
If you want we can follow also on bloglovin, fashiolista, google+, twitter and facebook?
Come back soon to visit my blog: Cosa mi metto???
bayılırım cnm benim 🙂 ağzım sulandı 🙂 harika bir tarif olmuş:)
valla bebeğim benim babannem sarma dolma vs ustasıdır benim sarmalarımı da o yapar yollar sağolsun neyse efendim o da çok yapardı kabak çiçeği dolması ve ben bir kez yedim dikenli geldi bana o yüzden bir daha da yemedim
aşgaane aynen canım ya bende durum neredeyse aynı! Herşeyş canım çekiyo bu ara:D
lilam benim, haklısın fazlası ile nazik bişi .ben de ilk defa denedim evde. ama bulsam alsam hep yaparım zira İstanbul'da yapan yer neredeyse hiç yok gibi 🙁
kozmetik perisi, sorma kuzum ah keşke tarlada kabak olduğunu bilseydim sabahın 5 ınde de kalkardım ki acık yakalayayım yapraklarını..ama ben aksam uzerı topladığımdan kapanan yaprakları acmak daha da zor oldu:(
tadı kesinlikle hertürlğ meşakete değer:)
Dear Fabrizia, of course i'll visit you honey 🙂 kiss
s lifestyle canımm ınsallah sen de yersın en kısa zamanda bebegım 🙂
hamişcim tatlım ben buldum nedenii! hani çiçeğin altında yaprakları kollayan dikenli yeşil kısım var ya sen ondan bahsediyorsun. Kuzum ben onları koparıp da pişirdim ama ondan oyle bı sorunum olmadı 🙂 bence bı daha denemelısın 🙂
sen bana bu kapak çiçeği dolmasından yapma sorucam ben sana aklıma sokupda pişirip yemeleri 🙂
ama sevgilimmm söz yapcam deme oyle 🙂
aglamak ıstıorum suan en sevdıgım seydır bu 🙂 cok guzel de gorunuyooooo.!
ah kuzum benım de en sevdıgım sey bır de miss koktu kı yaparken uf ufff:))
Çok severim, çok canım çekti şimdi görünce 🙂
ben hayatımda ilk kez bu yaz yedim ama nasıl güzelmiş, yemeden geçirdiğim yıllara yazık 😀 bu arada gerçekten çiçeğin içine yapılmasına epey şaşırdım ben, tek ben miyim garipseyen? 😀
bana da beklerim seni, bir de çekilişim var katılmak istersen:
edankb.blogspot.com
sevgilerr 🙂
pinkyy canımm ınsdallah sen de yersın tez zamanda:)
what's next canım sen de bendensın desene aynen gecmıs yıllara yanıyorum yaa :/ garıp ama cok mukemmel bı deneyım gelıcem tabı kı sana da canım..
what's next canım sen de bendensın desene aynen gecmıs yıllara yanıyorum yaa :/ garıp ama cok mukemmel bı deneyım gelıcem tabı kı sana da canım..