Miami 3030 Ocean’ın Şefi, Latin Amerika mutfağının ünlü isimlerinden Paula Dasilva, konuk şef olarak Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel’i ziyarete geldi. Amerika’nın en popüler yemek yarışması Hell’s Kitchen’ın sunucusu, dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay’in de yeteneğini ve yemek tutkusunu takdir ettiği Paula Dasilva, Latin Amerika mutfağının spesiyallerini Arts Restaurant’ta bizler için hazırladı.
Mekanist’in konuğu olarak katıldığımız workshopta Brezilyalı konuk şefin özel tekniklerle hazırladığı lezzet sırlarını ve Latin Amerika’daki et pişirme tekniklerini öğrendik 🙂
Hemen o teknikleri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum :))
Bu trickler sadece sizin için 🙂
** Et seçerken “marbling” olmasına dikkat ediyoruz. Bu mermerimsi bir görüntü demek. Etin içerisinde ince beyaz çizgilerden ne kadar cok varsa; bu etin o kadar değerli olduğunu gösterir.
** Eti pişirdikten sonra hemen tabağa servis etmemeli. Cünkü bu durumda içindeki suyu tabağa bırakacak ve juice cooking denilen tekniğin lezzetinden bizi mahrum bırakacak. Ne yapmalı 3-5 dk kadar pişirdiğimiz tepside kalsın, suyunu kendi içine hapsetsin ve siz etinizi yerken damağınıza damlasın etin suyu 🙂
**Çok aceleniz yoksa eti marine etmeden önce tuz koymayın. Son dakika pişireceğiniz zaman tuz serpin. Şef Paula dedi ki, tabağa aldıktan sonra da tuz serpiyorum üzerine, güzel bir lezzet kattıyormuş 🙂
**Bir de eti çoook fazla pişirmeyin, orta pişkinlikte yemeyi tavsiye ediyor. Etin fazla pişmesi etin katlidir diyorlar et üstadları 🙂
Bir Marine Sosu önerisi ** Kuzu etinin en lezzetli yeri kaskrı , yani sırt bölgesi. Bu kısmı pişirirken biber salçası-domates salçası,yoğurt, taze kekik ile marine edip 3,5 saat dinlendiriyoruz. Sonra da once kızgın ocakta 1 dk kadar kısa bir sürede mühürlüyor, hemen ardından 6-7 dk kadar ( eti orta pişkinlikte seviyorsanız) fırında pişirip afiyetle yiyoruz.
Başka bir Sos önerisi ** Koca bir parça dana bonfileyi (hayvanın döş bölümünün alt kısmı lokum gibi bir bölge) önce bira dolu bir kaba koyuyoruz. Ardından, deniz tuzundan bolca serpiyoruz ve karabiber ekliyoruz. Fırın poşetinin içine koyuyoruz. İçine portakal dilimi ve ginger ekleyerek 300 derecede pişiriyoruz. Ben lezzetler arasından en çok bunu beğenmiştim 🙂
Bendeniz ve Ebrashca 🙂
** Ve kuzu pirzola severler için bir sos önerisi: Şalgam suyunda marine ettiğiniz kuzu pirzolalarını 3 saat o salgam suyunda bekletiyorsunuz.Pişirmeden hemen önce tuzunu ekleyip pişiriyorsunuz. Sonra da tadına doymuyorsunuz 🙂
Dana Bonfile için de mükemmel bir sos tarifi : Soğan suyu, deniz tuzu, süt, biber ve taze fesleğen ile 4 saat marine edip dinlendirdiğiniz dana bonfileyi mühürleyip fırında pişiriyorsunuz ya işte o tada doymuyorsunuz arkadaşlar! Çok nefiss!
Ve 3 farklı çeşitte pişirilmiş kırmızı etten kendim işçin hazırladığım tabak da bu 🙂

Güzel geçen akşamın sonunda bize Şef Paula’nın özel soslarından hediye edildi. Kullanacağım gün için sabırsızlanıyorum 🙂
Ve Renaissance İstanbul Bosphorus’a gelip de terasta 212 Bar’a çıkmadan olmazdı….
Siz de bu eşsiz lezzetlerden ve manzaranın keyfinden yararlanmak isterseniz
Şef Paula Da Silva, Ekim ve Kasım ayı boyunca Renaissance Bosphorus Hotel’de misafirlere birbirinden özel lezzetler tattırmaya devam edecek.
Özellikle keyifli bir akşam yemeği için kesinlikle öneririm 🙂













4 Yorum Var
Serap'cım ne güzel yazmışsın, kendimi sınıfın tembel öğrencisi gibi hissettim… :S Hangi etkinlik olursa olsun sizlerle birlikte olmak her zaman çooooook keyifli, mucuks :)))
canımmmm benım ıcın de cok keyıflı senınle -sızınle olmak.. tartısmasız guzel bı aksamdı.. sevgiler
Yazıya bayıldım. Tekrardan aynı akşamı yaşattın bana! Ellerine sağlık! İyi ki varsın Serapçım:)
canımmm cok tesekkurler en kısa zamanda yenı etkınlıklerde bulusmak uzere, sevgiler